شما وقتی در جریان انتخاب و ازدواج قرار می گیرید چه می کنید؟ به خواندن کتاب های مختلف رو می آورید و سعی می کنید درباره ازدواج اطلاعات عمومی کسب کنید یا سراغ مشاور و روانشناس می روید و از واسطه و محقق کمک می گیرید تا طرف مقابل را بشناسید؟ به نظرتان این ها برای داشتن یک ازدواج بی دغدغه کافیست؟ فکر می کنید چند نفر در دنیا هستند که همه این راه ها را به کار گرفته باشند و باز هم از ازدواج واهمه داشته باشند؟


حقیقت این است که ازدواج هم مثل هر قدم بزرگ دیگری در زندگی ترس دارد اما آن چیزی که می تواند همه ترس ها را کنار بزند و شما را به جلو براند، توکل است. توکل در کنار تلاش و مکاشفه و مطالعه. توکل یعنی این‌که در همه مراحل زندگی، ضمانت انسان تکیه به خداوند باشد. انسان همه تلاش‌ ها، مطالعات و تحقیقات را داشته باشد اما در هنگام تصمیم گیری نیز از یاد خداوند غفلت نکند و سررشته‌ همه‌ امور را به دست او ببیند. «و مَنْ یَتَوَکَّلْ علی الله فَهُوَ حَسْبُه؛ (طلاق: 3) کسی که به خدا توکل کند، خدا برای او کافی است».توکل یعنی در تمام مراحلِ شناسایی، تحقیق، مشورت و ارزیابی نگاهمان رو به خدا باشد.

 

توکل در ازدواج

 

توکل در ازدواج به این معنا نیست که شخص بگوید: خدایا، من این مورد را دیده ام، توکل به تو! این توکل نیست. این تنبلی است. خداوند در مورد توکل در قرآن کریم می فرماید: «و شاوِرْهُمْ فی الأمْرِ فإذا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَی اللهِ؛ (آل عمران: 159)و در کارها با مردم مشورت کن و آنگاه که تصمیم گرفتی به خداوند توکل نما».

 

نقل شده است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در بیابان از شتر خویش پیاده شدند و شروع به بستن زانوی شتر خود کردند تا شتر حرکت نکند. یکی از اصحاب از راه رسید گفت: یا رسول الله چه می کنید؟ حضرت فرمودند: دارم پای شترم را می بندم تا شتر فرار نکند. آن صحابی گفت: توکل به خدا کنید، شتر فرار نمی کند. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمودند: نه، این سخن با معنای توکل منافات دارد. بلکه باید با توکل به خدا زانوی شتر را بست.

 

نتایج توکل

 

1. مانع ترس

 

اگر پایه های توکل در بنیان زندگی مستحکم شد، برخی آفات در زندگی شما رخ نمی نمایاند. یکی از این آفات «ترس» است. کسی که به خداوند توکل داشته باشد؛ پشتیبانی در زندگی دارد که در لحظه های خطر دستگیر اوست. پس هنگامی که سررشته امور را در دست او می بیند، ترس در وجودش راه پیدا نمی کند. او امور خود را به کسی واگذار کرده که به عاقبت همه‌ امور واقف است.


توکل در ازدواج نیز نقشی اساسی دارد. کسی که توکل دارد از ازدواج نمی ‌هراسد و با اطمینان از حمایت خداوند در این راه گام بر می دارد و با دلی آرام در جلسه خواستگاری شرکت می کند. انسان متوکل نه تنها در ازدواج که در سایر مراحل زندگی نیز ترسی به دل راه نمی دهد. او تلاش خود را می کند و نتیجه را به خداوند می سپارد حال چه ازدواجی صورت بگیرد و چه پاسخ منفی بشنود. او می داند تحقق همه امور به دست خداوند است، اگر خداوند اراده بکند، می‌شود؛ هر چند همه با آن مخالف و مانع از انجام آن کار باشند و اگر تمام اسباب و زمینه ها فراهم باشد و اراده خدا بر این امر قرار نگرفته باشد، آن امر به نتیجه نمی رسد.

 

اگر دختر یا پسری برای رضای خدا و با توکل به خداوند متعال همسری را برای خود برگزیند و صلاح کار خود را به خداوند واگذارد، از هیچ چیز نمی هراسد؛ زیرا رضایت خدا در این امر است و او خود مشکلات و موانع را مرتفع می کند.

 

2.بخل زُدایی

 

توکل با آفت دیگری نیز در زندگی مقابله می کند و آن مسأله‌ی «بخل» است. گاه افراد به بهانه جلوگیری از اسراف و عدم تشریفات بخل می ورزند. معمولاً بخل با خود نوعی ترس در فرد ایجاد می کند. ترس از این که مبادا پول پس اندازی تمام شود و به مخارج دیگر ازدواج یا زندگی ام نرسد.

 

پس اگر لزوم و ضرورت خرج کردن در مسئله و موردی را دانستید دیگر نباید نگران کمبود مالی و حرف های دیگران باشید. در فکر این نباشید که مخارج من از کجا تأمین می شود.

 

انسان متوکل همیشه می گوید: من این پول را می دهم و به خدا توکل می کنم که در آینده نیز در زندگی در نمانم. وقتی انگیزه افراد در کاری الهی باشد و قصد به رخ کشیدن تجملات و تفاخر نداشته باشند، خداوند کفایت می کند و مشکلاتشان را بر طرف می نماید.


زمان انتشار : 1397/1/23
تعداد بازدید : 1546
نویسنده : مدیر